Carlsberg Group у списку лідерів у боротьбі зі зміною клімату

Міжнародна екологічна некомерційна організація CDP (Carbon Disclosure Project – Проєкт з розкриття інформації щодо викидів вуглецю) відзначила лідерство Carlsberg Group у боротьбі зі зміною клімату. Присвоївши компанії найвищу відмітку «А» у даному напрямку.

Carlsberg Group отримала визнання за заходи, спрямовані на скорочення викидів, зниження кліматичних ризиків та розвиток економіки з низькими викидами вуглецю. Рейтинг складено на основі даних компанії в рамках CDP 2020 (Проєкту з розкриття інформації щодо викидів вуглецю).

Carlsberg Group є однією з невеликої кількості успішних компаній, які отримали відмітку «А». Завдяки вагомим заходам з боротьби зі зміною клімату, Carlsberg Group є світовим лідером у галузі корпоративних екологічних амбіцій, дій та прозорості.

Щорічна процедура CDP з розкриття інформації та оцінювання діяльності є визнаним еталоном корпоративної екологічної прозорості. У 2020 році понад 515 інвесторів, сукупний капітал яких становить понад 106 трильйонів доларів США, та понад 150 основних покупців, сукупні витрати на закупівлю яких становлять 4 трильйони доларів США, звернулися до компаній із проханням розкрити дані про їхній вплив на довкілля, ризики та можливості на платформі CDP. Більше 9600 компаній зробили це – і це найвищий показник за всю історію. CDP використовує детальну і незалежну методологію для оцінки компаній, присвоюючи їм рейтинг від A до D. Відмітки присвоюються відповідно до повноти розкриття ними інформації, управління екологічними ризиками та демонстрації ними передового досвіду, пов’язаного з екологічним лідерством. Компаніям, які не надають інформацію або надають недостатню кількість інформації, присвоюється рейтинг F.

Генеральний директор Carlsberg Group Кейс ет Харт зазначив: «Оцінка, присвоєна CDP, є великим визнанням наших амбіційних цілей щодо зниження викидів вуглецю та прозорої звітності. Ми працюємо над досягненням науково обґрунтованих цілей, що викладені у нашій програмі сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: разом заради майбутнього». Світ потребує дій від урядів, суспільства та компаній, щоб забезпечити перехід до сталого світу з низькими викидами вуглецю. Ми вже почали цю подорож і заохочуємо інші компанії, галузі та партнерів проводити заходи зі зниження викидів вуглецю відповідно до більш амбіційної цілі Паризької угоди щодо зниження глобального потепління до 1,5 градусів Цельсія».

Carlsberg впроваджує заходи зі зниження викидів вуглецю, відповідно до програми зі  сталого розвитку Групи «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: разом заради майбутнього». Починаючи з 2015 року, компанія Carlsberg зменшила відносні викиди вуглецю на 30%, використовуючи 56% відновлюваної електроенергії та скоротивши споживання вугілля на 89%.

Повний перелік компаній, які цьогоріч отримали відмітку «А» за версією CDP, а також інші оцінки компаній, доступні за посиланням: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores