Carlsberg Ukraine приєднується до Together Towards ZERO – нової програми сталого розвитку Carlsberg Group

Carlsberg Group взяла на себе зобов'язання виключити викиди вуглецю і вдвічі скоротити споживання води на своїх пивоварнях до 2030 року в рамках нової програми сталого розвитку - Together Towards ZERO. Проміжний етап у досягненні цілей передбачає повний перехід на використання електроенергії з поновлюваних джерел на пивоварнях до 2022 року. Такі ж цілі ставить перед собою і український підрозділ компанії, Carlsberg Ukraine.

Together Towards ZERO - це відповідь на зростаючий попит споживачів на продукти, що створюють вигоди для суспільства і навколишнього середовища, в епоху глобальних викликів, таких як зміна клімату, нестача водних ресурсів і проблеми зі здоров'ям людини. Програма включає в себе чотири стратегічні довгострокові цілі: НУЛЬ вуглецевого сліду, НУЛЬ втрати води, НУЛЬ безвідповідального споживання пива і НУЛЬ нещасних випадків. Кожна з них містить окремі цільові показники (див. Огляд в Додатку 1).

Програму Together Towards ZERO розроблено у співпраці з провідними міжнародними експертами із застосуванням наукового підходу. Вона відповідає Цілям сталого розвитку ООН та спрямована на досягнення скорочення викидів вуглецю, що виходять за рамки базового цільового рівня, встановленого Паризькою угодою про зміну клімату.

НУЛЬ вуглецевого сліду

• Зміна клімату є однією з найбільш гострих світових проблем і, згідно з Паризькою угодою про зміну клімату, бізнес повинен вживати заходів для її вирішення. Carlsberg Group співпрацювала з Вуглецевим Фондом (Carbon Trust), незалежною некомерційною експертною організацією, щоб визначити засновані на наукових даних цілі зі скорочення викидів вуглецю до рівня, який дозволить внести вклад у обмеження зростання температури в 1,5 °C (верхня відмітка, позначена в Паризькій угоді, до якої повинні прагнути країни).
  • Carlsberg Group планує домогтися Нульового рівня викидів вуглецю на своїх пивоварнях до 2030 року і на 100% перевести їх на використання електроенергії з поновлюваних джерел до 2022 року. Через співтовариство Carlsberg Circular Community Група залучає партнерів, щоб скоротити викиди вуглецю від готової продукції1 на 30% до 2030 року.

НУЛЬ втрати води

• Сьогодні в світі дуже багато місць, де вода витрачається нераціонально, і нестача води стає серйозною проблемою. Працюючи зі Світовим фондом дикої природи, Carlsberg Group визначила пивоварні в регіонах із високим ризиком нестачі води і розробила цільові показники для досягнення стратегічної довгострокової мети - НУЛЬ втрати води.
  • Нові цільові показники: скорочення споживання води вдвічі на пивоварнях до 20302 року і розвиток співпраці з партнерами, щоб поліпшити управління водними ресурсами в районах високого ризику навколо обраних пивоварень.

НУЛЬ безвідповідального споживання

• Зловживання алкоголем і безвідповідальну поведінку, наприклад, керування в нетверезому стані або вживання алкоголю неповнолітніми, необхідно запобігати. Найчастіше все перераховане є результатом складного поєднання соціальних і особистісних факторів, і Carlsberg Group працює з міжнародними науковими експертами в галузі охорони здоров'я та психології поведінки, щоб визначити заходи, які допоможуть споживачам робити здоровий і відповідальний вибір.
  • Нові цільові показники: забезпечення 100% дистрибуції безалкогольного пива до 2022 року, щоб розширити вибір для споживачів, наявність попереджувальних повідомлень про відповідальне споживання та інформації про харчову цінність в мережі, а також на упаковці, та розвиток партнерства для заохочення відповідального споживання.

НУЛЬ нещасних випадків

• Нещасні випадки на робочому місці неприпустимі. Здоров'я та безпека наших співробітників завжди на першому місці. Carlsberg Group веде роботу щодо запобігання травматизму та створення культури, в якій нещасні випадки буде зведено до НУЛЮ, по всій організації, включаючи виробництво, продажу та адміністрацію.
  • Нові цільові показники: щорічне скорочення нещасних випадків, щоб досягти стратегічної довгострокової цілі НУЛЬ нещасних випадків.

Євгенія Піддубна-Смирнова, старший директор із корпоративних відносин Carlsberg Ukraine:

«Глобальні виклики, такі як зміна клімату, стосуються і України. Ми є частиною європейської спільноти і «великого світу», тому український бізнес також повинен брати на себе відповідні зобов'язання. Запускаючи програму Together Towards ZERO, ми встановлюємо в нашій країні нові галузеві стандарти в сфері сталого розвитку, засновані на наукових дослідженнях і партнерстві. Я впевнена, що завдяки цій програмі ми доб'ємося поліпшення ефективності, скоротимо ризики і забезпечимо стабільність бізнесу, який існуватиме в гармонії з суспільством і навколишнім середовищем».

Том Ділей (Tom Delay), виконавчий директор Вуглецевого Фонду (Carbon Trust):

«Недостатньо просто досягати покращень. Стратегічні довгострокові цілі Carlsberg Group виходять за межі зменшення викидів вуглецю, які наука вважає необхідними для обмеження рівня глобального потепління нижче 2 °C. Carlsberg Group посіла позицію лідера у низці найбільш гострих екологічних проблем, з якими стикається світ сьогодні, розробивши амбітну довгострокову бізнес-стратегію для забезпечення сталого майбутнього».

Йохем Верберн (Jochem Verberne), директор із міжнародного співробітництва Всесвітнього фонду дикої природи:

«Всесвітній фонд дикої природи і Carlsberg Group разом проаналізували водні ризики в операційній діяльності та існуючу стратегію компанії з водних ресурсів. Ми раді, що в результаті Carlsberg Group задала орієнтир, до якого можуть прагнути інші компанії. Група усвідомлює, що відповідальне управління водними ресурсами вимагає технологічного прориву на рівні пивоварних заводів, а також співпраці з іншими зацікавленими сторонами у водозбірних басейнах з підвищеним ризиком, щоб забезпечити доступність водних ресурсів для людей, планети і бізнесу в довгостроковій перспективі».

#TowardsZERO

Примітки

1 Порівняльна база 2015 р. Викиди вуглецю від готової продукції відносяться до вуглецевого сліду протягом всього життєвого циклу продукту, при цьому враховується вплив ланцюжка збільшення вартості за межами операційної діяльності Carlsberg Group. Наприклад, сільськогосподарське виробництво, транспортна логістика і системи охолодження в роздрібній торгівлі.

2 З 2015 р.

3 На підставі вводних від експертно-консультативної групи, кожен ринок сам визначить найбільш важливий цільовий показник в області відповідального споживання за наступними напрямками (попередження водіння у нетверезому стані, споживання алкоголю неповнолітніми, споживання алкоголю під час вагітності) і визначить на підставі цього пріоритетні дії.

Про сталий розвиток в Carlsberg Group:

Програма Carlsberg Group в області сталого розвитку Together Towards ZERO є відповіддю на

глобальні виклики, такі як зміна клімату, нестача водних ресурсів і проблеми зі здоров'ям людини. Вона включає чотири стратегічні цілі і відповідні цільові показники: Стратегічні довгострокові цілі - НУЛЬ вуглецевого сліду, НУЛЬ втрати води, НУЛЬ безвідповідального споживання пива і НУЛЬ нещасних випадків. Програма відображає те, як Група втілює в життя свій сенс існування «Варимо пиво для кращого сьогодні і завтра». Вона заснована на науковому підході та відповідає Цілям в галузі сталого розвитку ООН.

Дізнайтеся більше про сталий розвиток, а також нові цілях та завдання: www.carlsberggroup.com/sustainability

Додаток 1. Огляд стратегічних довгострокових цілей та цільових показників програми Together Towards ZERO: