Carlsberg Ukraine увійшла до списку найбільших платників податків України

Компанія Carlsberg Ukraine, один із лідируючих виробників пива, слабоалкогольної та безалкогольної продукції в Україні увійшла до списку найбільших платників податків країни за версією ділового видання «Бізнес».

Пивоварна компанія Carlsberg Ukraine посіла 27-у позицію в рейтингу ТОП-100 найбільших платників податків України та стала лідером серед представників пивоварної галузі за підсумками 2015 року. За минулий рік компанія заплатила 1 млрд 460 млн грн податків і зборів. Слід зазначити, що Carlsberg Ukraine не вперше потрапляє в рейтинги найбільших платників податків країни, надаючи прозору фінансову звітність своєї підприємницької діяльності. Раніше компанія вже входила в рейтинги найбільших платників податків країни, складених виданням «Кореспондент» та Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України».

Рейтинг ТОП-100 платників податків України, складений виданням «Бізнес», показує найбільших гравців ринку, які ведуть відкритий і прозорий бізнес. Головне завдання рейтингу - посилення ролі та авторитету сумлінного платника податків в житті країни і підвищення загальної культури сплати податків. Компанії, які беруть участь у рейтингу, є представниками різних галузей економіки і лідерами зі сплати податків. Варто відзначити, що в ТОП-100 платників податків України є всього 25 державних компаній, решту місць посідають приватні компанії, в тому числі і шість перших місць.

Чеповий Володимир, Шеф-редактор газети «БІЗНЕС»: «Рейтинг ТОП-100 найбільших платників податків дає можливість компаніям публічно закріпити свій статус відповідального бізнес-партнера в податкових зобов'язаннях. Ми вважаємо за необхідне опубліковувати подібні рейтинги, так як вони показують реальну картину ведення бізнесу серед великих гравців ринку, підкреслюючи їхній внесок у розвиток економіки країни».

Євген Шевченко, Генеральний директор компанії Carlsberg Ukraine: «У 2015 році ринок пива продовжив багаторічне падіння. На жаль, цього року, завдяки зусиллям регуляторів, він знову впаде. Але, незважаючи на складні умови, Carlsberg Ukraine веде прозорий і відповідальний бізнес. Це стандарт будь-якої компанії, що входить в Carlsberg Group. Ми не тільки робимо істотний внесок в економіку України, а й у повному обсязі сплачуємо податки, реалізуючи тим самим свою відповідальність перед суспільством».